Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tęczowy deser"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 304
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 304
Składniki
Wymieszaj mleko z kefirem, podziel na 6 porcji. Do każdej dodaj 5 g żelatyny, podgrzej. Jedną porcję rozlej do 6 szklanek.
Rozpuść oddzielnie galaretki w szklance wrzątku. Na stężoną białą masę wylej galaretkę i tak na przemian, do wyczerpania składników. Udekoruj ubitą z cukrem śmietaną.
Porcje 6 85 min Cena 2,10 zł Kalorie 380 kcal
Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Takie jest życie