Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z jabłkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka i cukier ubij. Mąkę i proszek przesiej, dodaj do jajek, wlej 4 łyżki wody, połącz. Piecz 35 min w temp. 180°C.
Masa jabłkowa: jabłka zetrzyj, podlej wodą, podduś. Wsyp galaretki, wymieszaj.
Biszkopt przekrój na dwa placki, nasącz olejkiem z herbatą. Spód posmaruj połową masy jabłkowej, ułóż ciasto, rozsmaruj resztę masy.
Masa tiramisu: kremówkę i zagęstniki ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i mascarpone. Połącz z kremówką. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 16. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie