Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tiramisu z likierem czekoladowym"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24905
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24905
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą. Żółtka utrzyj z octem i proszkiem do pieczenia lub sodą. Dodaj do piany, wsyp cukry, wymieszaj. Wsyp przesiane mąki, zmiksuj. Przelej do tortownicy o śr. 26 cm, piecz 25 min w 180°C. Ostudź.
Krem: żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Serek mascarpone utrzyj z mlekiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą serową. Namoczoną żelatynę podgrzej, rozpuść. Wymieszaj z kremem, dodaj posiekaną czekoladę.
Biszkopt przekrój na dwa placki. Nasącz je naparem kawowym wymieszanym z likierem. Spodnie ciasto posmaruj 2/3 kremu. Przykryj drugim plackiem, wyłóż pozostały krem. Ciasto schłodź w lodówce. Posyp kakao.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 2,30 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie