Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia,dla zwolenników słodkości z serem;)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2072
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2072
 
         
         
                Składniki
Połączyć składniki i szybko zagnieść gładkie ciasto.Owinąć folią i wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Zmielić ser na nadzienie,dodać jajko,cukier i mąkę ziemniaczaną.Wsypać wcześniiej namoczone rodzynki ,oraz kilka kropelek wanilii.Razem dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować na placek o wymiarach40x40cm,wyciąc z niego 9 kwadratów 12x12cm.Na każdym kwadracie położyć łyżkę masy serowej.Rogi ciasta posmarować od dołu żółtkiem i połączyć nad nadzieniem.Z reszty ciasta wyciąc małe krążkii położyć na połączonych rogach ciasta,przycisnąc całość i posmarować rozbełtanym żółtkiem.
Piec około 15 min.Po ostudzeniu tobołków,trochę je ostudzić i posypać pudrem.Można zrobić z podwónej porcji będzie więcej:-)