Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z kaszą manną"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34111
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1284
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113568
Składniki
Ciasteczka rozkrusz i połącz z 10 dag roztopionego, letniego masła. Dokładnie wymieszaj.
Przygotowaną masą wyłóż dno tortownicy (forma 22 cm). Odstaw do lodówki na pół godziny.
Mleko nalej do garnka, po czym doprowadź do wrzenia. Następnie dosyp kaszę mannę i gotuj, stale mieszając, około 10 minut. Gdy trochę przestygnie, dodaj do niej cukier puder, jajko i 20 dag masła. Całość miksuj za pomocą blendera do uzyskania gładkiej konsystencji.
? Gotowy krem rozsmaruj równo na masie ciasteczkowej i ponownie schłodź.
Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i poczekaj, aż stężeje.
Na torcie ułóż umyte owoce i zalej je galaretką. Udekoruj deser kilkoma pozostawionymi truskawkami i np. listkami mięty.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnie.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Telemax