Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z mandarynkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 225
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 145
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 225
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 145
Składniki
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia