Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z mandarynkami"
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4520
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 40
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 340
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 146
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 34
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4520
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 40
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 340
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 146
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 34
Składniki
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 34
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 116