Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czapka Dziadka Mroza"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3986
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 512
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3986
Składniki
Jajka ubij z cukrem, wsyp mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Masę wyłóż do tortownicy. Piecz w temperaturze 160° C przez 40 minut. Schłódź.
Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj i schłódź. Połącz z bitą śmietaną. Na cieście rozłóż plasterki bananów i przykryj je masą śmietanową, tworząc półkulę (czapkę). Wstaw tort do lodówki.
Śmietankę ubij z cukrem waniliowym, część odłóż, a resztę zafarbuj na czerwono. Czerwoną masą napełnij worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką. Cały tort ozdób drobnymi kopczykami.
Resztę bitej śmietany przełóż do worka cukierniczego z gładką końcówką i wyciśnij na dolną krawędź czapki, aby powstała lamówka z kożuszka. Na szczycie zrób kopczyk, czyli pompon. Gotowy tort wstaw do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 190 kcal.</strong>Źródło: Na żywo