Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort czekoladowy w marcepanowym płaszczyku"
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22143
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 757
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22143
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 757
Składniki
Przygotuj biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem. Czekoladę zetrzyj, dodaj do żółtek razem z migdałami. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao. Wsyp do ucieranej masy. Białka ubij, połącz z ciastem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 45 minut w 160°C. Rozetnij na 3 blaty.
Przygotuj krem: z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Wystudź go, utrzyj z masłem oraz likierem na puszysty krem. Kremem przełóż blaty. Posmaruj nim także wierzch oraz boki tortu.
Marcepan rozwałkuj. Tort przykryj marcepanowym plackiem. Dociśnij go. Odetnij wystające części, uformuj z nich wałeczki, zapleć je, ułóż wokół tortu. Udekoruj go kwiatkami z marcepanu albo cukru.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 47
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 81