Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowo-migdałowy"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Potem schłodź. Marchewki obierz, drobno zetrzyj. Odciśnij sok. Jajka ubij z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą. Sypkie dodawaj porcjami do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju.
Wymieszaj z marchwią. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz godzinę w temp. 190 st. Wystudź. Ciasto przekrój na 3 placki.
Śmietanę z czekoladą ubij, odłóż połowę. Resztę wymieszaj z 1/2 płatków i likierem. Kremem przełóż placki. Boki i wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Obsyp resztą płatków. Udekoruj stopioną polewą oraz marchewkami z marcepana.Źródło: Tina