Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowo-migdałowy"
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18934
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 376
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 76
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 42
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18934
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 376
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 76
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 42
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Potem schłodź. Marchewki obierz, drobno zetrzyj. Odciśnij sok. Jajka ubij z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą. Sypkie dodawaj porcjami do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju.
Wymieszaj z marchwią. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz godzinę w temp. 190 st. Wystudź. Ciasto przekrój na 3 placki.
Śmietanę z czekoladą ubij, odłóż połowę. Resztę wymieszaj z 1/2 płatków i likierem. Kremem przełóż placki. Boki i wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Obsyp resztą płatków. Udekoruj stopioną polewą oraz marchewkami z marcepana.Źródło: Tina