Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort marchewkowo-migdałowy"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1375
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5888
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18606
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1375
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5888
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18606
Składniki
Śmietanę mocno podgrzej. Rozpuść w niej czekoladę. Potem schłodź. Marchewki obierz, drobno zetrzyj. Odciśnij sok. Jajka ubij z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem oraz sodą. Sypkie dodawaj porcjami do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju.
Wymieszaj z marchwią. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz godzinę w temp. 190 st. Wystudź. Ciasto przekrój na 3 placki.
Śmietanę z czekoladą ubij, odłóż połowę. Resztę wymieszaj z 1/2 płatków i likierem. Kremem przełóż placki. Boki i wierzch tortu posmaruj odłożoną bitą śmietaną. Obsyp resztą płatków. Udekoruj stopioną polewą oraz marchewkami z marcepana.Źródło: Tina