Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z kiwi i owocami kandyzowanymi"
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 379
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 111
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2053
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 379
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 111
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2053
Składniki
Wsyp do misy bułkę tartą, kandyzowane owoce, rodzynki i skórkę startą z cytryny. Zalej wszystko likierem owocowym. Wymieszaj i odstaw na około pół godziny.
Żółtka oddziel od białek. Źółtka zmiksuj na puszystą masę, dodając 10 dag cukru i miękkie masło. Powstałą masę dodaj do składników wymieszanych z owocami i likierem.
Z białek, szczypty soli i reszty cukru ubij sztywną pianę. Dodaj ją do masy i wymieszaj.
Ciasto rozprowadź w wysmarowanej i wysypanej tortownicy, najlepiej o średnicy ok. 26 cm. Piecz je w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 180o C przez 40 minut.
Gdy wystygnie, na wierzch wyłóż ubitą na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Udekoruj plasterkami kiwi, kawałkami ananasa i rodzynkami. Czas przygotowania: ok. 80 min
Cena porcji: ok. 3,5 zł Kalorie: porcja 375 kcalŹródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 6
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 44