Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z malinami"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22604
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14920
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44686
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22604
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14920
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4707
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44686
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 637
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 674
Składniki
<strong>:</strong>
Dno tortownicy wyłóż papierem, wewnętrzną stronę obwodu posmaruj olejem. Białka z solą ubij na sztywną pianę. Następnie wmiksuj sok z cytryny i stopniowo wsyp cukier. Do sztywnej piany dodaj proszek budyniowy i kokos. Masę przenieś do worka cukierniczego i spiralnie wyciśnij do tortownicy. Następnie poprósz cukrem pudrem. Piecz ciasto w temperaturze 170° C przez ok. 40 minut.
Zagotuj przez moment w rondelku jedną śmietanę kremówkę z kakao i cukrem. Odstaw, a gdy lekko ostygnie, rozpuść czekoladę. Krem wstaw do lodówki.
Po 4 godzinach wyjmij krem czekoladowy. Z reszty kremówki i śmietan-fixa zrób sztywną pianę. Używając worka cukierniczego, wyciśnij na ciasto krem czekoladowy, a potem pianę.
Płatki kokosowe upraż na suchej patelni. Oczyść maliny. Udekoruj tort owocami i kokosem, przekrój i podawaj.
Czas przygotowania: 100 minut,
Cena porcji: ok. 5,5 zł Kalorie: porcja 285 kcalŹródło: Na żywo