Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z malinami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416547
Składniki
<strong>:</strong>
Dno tortownicy wyłóż papierem, wewnętrzną stronę obwodu posmaruj olejem. Białka z solą ubij na sztywną pianę. Następnie wmiksuj sok z cytryny i stopniowo wsyp cukier. Do sztywnej piany dodaj proszek budyniowy i kokos. Masę przenieś do worka cukierniczego i spiralnie wyciśnij do tortownicy. Następnie poprósz cukrem pudrem. Piecz ciasto w temperaturze 170° C przez ok. 40 minut.
Zagotuj przez moment w rondelku jedną śmietanę kremówkę z kakao i cukrem. Odstaw, a gdy lekko ostygnie, rozpuść czekoladę. Krem wstaw do lodówki.
Po 4 godzinach wyjmij krem czekoladowy. Z reszty kremówki i śmietan-fixa zrób sztywną pianę. Używając worka cukierniczego, wyciśnij na ciasto krem czekoladowy, a potem pianę.
Płatki kokosowe upraż na suchej patelni. Oczyść maliny. Udekoruj tort owocami i kokosem, przekrój i podawaj.
Czas przygotowania: 100 minut,
Cena porcji: ok. 5,5 zł Kalorie: porcja 285 kcalŹródło: Na żywo