Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18310
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18310
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając żółtka od białek. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie stopniowo łącz ją z żółtkami, miksując. Pod koniec masę jajeczną delikatnie wymieszaj z przesianą mąką z proszkiem i kakao.
Dno teflonowej tortownicy wyściel papierem do pieczenia i wyłóż do niej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 160o C. Upieczony placek ostudź w formie. Gdy wyjmiesz ciasto z blachy, przekrój na 2 blaty.
Z mleka, cukru pudru i budyniu ugotuj gęsty krem, a następnie ostudź go, stale mieszając. Tak przygotowaną masę miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Połową kremu przełóż blaty. Na wierzch wyłóż resztę nadzienia (2 łyżki masy odłóż). Na ciasto nałóż umytą obręcz tortownicy.
Mango obierz ostrym nożem i po usunięciu pestki pokrój je na plasterki. Owoce poukładaj na wierzch tortu. Polej galaretką do tortów przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Tort wstaw do lodówki na 2 godziny. Potem zdejmij obręcz tortownicy. Boki ciasta posmaruj pozostałym kremem i udekoruj posypką czekoladową. Przed podaniem pokrój tort na porcje.Czas przygotowania: 110 minut
<strong>Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 251 kcal.</strong>Źródło: Na żywo