Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1579
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1815
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1579
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2001
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając żółtka od białek. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie stopniowo łącz ją z żółtkami, miksując. Pod koniec masę jajeczną delikatnie wymieszaj z przesianą mąką z proszkiem i kakao.
Dno teflonowej tortownicy wyściel papierem do pieczenia i wyłóż do niej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 160o C. Upieczony placek ostudź w formie. Gdy wyjmiesz ciasto z blachy, przekrój na 2 blaty.
Z mleka, cukru pudru i budyniu ugotuj gęsty krem, a następnie ostudź go, stale mieszając. Tak przygotowaną masę miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Połową kremu przełóż blaty. Na wierzch wyłóż resztę nadzienia (2 łyżki masy odłóż). Na ciasto nałóż umytą obręcz tortownicy.
Mango obierz ostrym nożem i po usunięciu pestki pokrój je na plasterki. Owoce poukładaj na wierzch tortu. Polej galaretką do tortów przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Tort wstaw do lodówki na 2 godziny. Potem zdejmij obręcz tortownicy. Boki ciasta posmaruj pozostałym kremem i udekoruj posypką czekoladową. Przed podaniem pokrój tort na porcje.Czas przygotowania: 110 minut
<strong>Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 251 kcal.</strong>Źródło: Na żywo