Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą gruszkową"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Podczas ubiajnia porcjami wsyp cukier. Pianę z białek wymieszaj z mielonymi migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto migdałowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj razem z gruszkami. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj do zgęstnienia. Masę gruszkową rozsmaruj na spodzie migdałowym.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Rozsmaruj na wierzchu ciasta. Udekoruj startą czekoladą. Schłodź.Źródło: Tina