Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą gruszkową"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231944
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Podczas ubiajnia porcjami wsyp cukier. Pianę z białek wymieszaj z mielonymi migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto migdałowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj razem z gruszkami. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj do zgęstnienia. Masę gruszkową rozsmaruj na spodzie migdałowym.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Rozsmaruj na wierzchu ciasta. Udekoruj startą czekoladą. Schłodź.Źródło: Tina