Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z masą gruszkową"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę. Podczas ubiajnia porcjami wsyp cukier. Pianę z białek wymieszaj z mielonymi migdałami, mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto migdałowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 30 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Proszek budyniowy rozmieszaj w 1/2 szkl. soku. Pozostały sok zagotuj razem z gruszkami. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj do zgęstnienia. Masę gruszkową rozsmaruj na spodzie migdałowym.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Rozsmaruj na wierzchu ciasta. Udekoruj startą czekoladą. Schłodź.Źródło: Tina