Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tulipan śmietankowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8349
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8349
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy</strong>
Jedną galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wody, ostudź. Ustaw pochyło pucharki, wlej galaretkę (by wyglądała jak płatek tulipana), wstaw do lodówki do stężenia. Tak samo przygotuj pozostałe galaretki.
Śmietanę i cukier puder ubij, chłodź 30 min. Dodaj borówki, wymieszaj. Kremem napełnij pucharki z galaretkami. Udekoruj kolorową posypką i borówkami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie