Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tulipan śmietankowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13054
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13054
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy</strong>
Jedną galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wody, ostudź. Ustaw pochyło pucharki, wlej galaretkę (by wyglądała jak płatek tulipana), wstaw do lodówki do stężenia. Tak samo przygotuj pozostałe galaretki.
Śmietanę i cukier puder ubij, chłodź 30 min. Dodaj borówki, wymieszaj. Kremem napełnij pucharki z galaretkami. Udekoruj kolorową posypką i borówkami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie