Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tulipan śmietankowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy</strong>
Jedną galaretkę rozpuść w 1/3 szklanki wody, ostudź. Ustaw pochyło pucharki, wlej galaretkę (by wyglądała jak płatek tulipana), wstaw do lodówki do stężenia. Tak samo przygotuj pozostałe galaretki.
Śmietanę i cukier puder ubij, chłodź 30 min. Dodaj borówki, wymieszaj. Kremem napełnij pucharki z galaretkami. Udekoruj kolorową posypką i borówkami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie