Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiatraczki z morelami"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25110
Składniki
Twaróg zmiksuj z mlekiem, olejem, cukrem i cukrem waniliowym, solą oraz 1 jajkiem. Do masy wsyp mąkę. Następnie dodaj drożdże i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na stolnicy posypanej mąką. Placek potnij na kwadraty o boku ok. 12 cm. Boki każdego kwadratu natnij po przekątnej. Co drugi róg zawiń do środka, lekko dociśnij palcem.
Morele osącz z zalewy. Połówki moreli połóż na ciastkach. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj nim wiatraczki. Posyp wiórkami kokosowymi. Piecz około 20 minut w temperaturze 190 stopni.Źródło: Naj