Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wieniec drożdżowy"
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 113
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 169
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 113
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 169
Składniki
Drożdże pokrusz, wymieszaj z łyżką cukru. Zalej ciepłym mlekiem. Wsyp połowę mąki i wymieszaj. Odstaw ciasto do wyrośnięcia.
Żółtka utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodaj masło i ucieraj, aż powstanie puszysta masa. Wsyp resztę mąki, wlej zaczyn, wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto, potnij na 3 pasy. Jeden posyp pokrojonymi morelami; drugi – rodzynkami; trzeci – orzechami. Spleć pasy w wieniec. Wierzch ciasta posmaruj jajkiem, posyp cukrem.
Piecz na natłuszczonej, posypanej bułką blaszce około 40 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa</strong>Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78290
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59728