Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka czekoladowa"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka, margarynę, kakao, cukier, dżem. Wsyp resztę składników i znów zmiksuj. Wylej ciasto na blachę. Piecz 40 min w temp. 180°C. Ostudź ciasto, przekrój na placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Kremem posmaruj spód ciasta, nakryj drugim plackiem. Polej polewą czekoladową, posyp płatkami migdałowymi. Odstaw do stężenia.
Porcje 20. Przygot. 85 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Małgorzata Ryszkiewicz z Dorohuska</strong>Źródło: Takie jest życie