Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka czekoladowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116330
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7942
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2997
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1492
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1277
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116330
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7942
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2997
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1492
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1277
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka, margarynę, kakao, cukier, dżem. Wsyp resztę składników i znów zmiksuj. Wylej ciasto na blachę. Piecz 40 min w temp. 180°C. Ostudź ciasto, przekrój na placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Kremem posmaruj spód ciasta, nakryj drugim plackiem. Polej polewą czekoladową, posyp płatkami migdałowymi. Odstaw do stężenia.
Porcje 20. Przygot. 85 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Małgorzata Ryszkiewicz z Dorohuska</strong>Źródło: Takie jest życie