Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka czekoladowa"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 87
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 512
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 87
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 512
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 375
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka, margarynę, kakao, cukier, dżem. Wsyp resztę składników i znów zmiksuj. Wylej ciasto na blachę. Piecz 40 min w temp. 180°C. Ostudź ciasto, przekrój na placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Kremem posmaruj spód ciasta, nakryj drugim plackiem. Polej polewą czekoladową, posyp płatkami migdałowymi. Odstaw do stężenia.
Porcje 20. Przygot. 85 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Małgorzata Ryszkiewicz z Dorohuska</strong>Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Desery
Prosty tort śmietankowy
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Torcik kajmakowo - porzeczkowy
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy...
Odsłon: 28
Prosty tort śmietankowy
Prosty torcik z kremem śmietanowym. Blaty nasączyłam kawą, co dało fajny posm...
Odsłon: 49