Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Szpinak umyj, przebierz z brzydkich liści, wytrzyj ręcznikiem kuchennym i posiekaj.
Cebulę i por drobno potnij, po czym zeszklij na oliwie.
Gdy ostygną, wymieszaj je ze szpinakiem, roztrzepanymi jajkami, pokrojoną w kostkę fetą oraz solą i pieprzem.
Do wysmarowanej margaryną brytfanki nałóż połowę ciasta filo. Pokryj je farszem szpinakowym i ponownie rozłóż płaty ciasta.
Na wierzchu rozsmaruj cienką warstwę margaryny i natnij całość na trójkąty.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcal.Źródło: Kurier TV