Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Szpinak umyj, przebierz z brzydkich liści, wytrzyj ręcznikiem kuchennym i posiekaj.
Cebulę i por drobno potnij, po czym zeszklij na oliwie.
Gdy ostygną, wymieszaj je ze szpinakiem, roztrzepanymi jajkami, pokrojoną w kostkę fetą oraz solą i pieprzem.
Do wysmarowanej margaryną brytfanki nałóż połowę ciasta filo. Pokryj je farszem szpinakowym i ponownie rozłóż płaty ciasta.
Na wierzchu rozsmaruj cienką warstwę margaryny i natnij całość na trójkąty.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcal.Źródło: Kurier TV