Do góry

Desery Przepis na:

Zapiekanka ze szpinakiem

Zapiekanka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"

Składniki

  • opakowanie ciasta filo
  • 2 kg świeżego szpinaku
  • 25 dag sera feta
  • biała cebula
  • pół pora
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 jajka
  • oliwa
  • margaryna
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Szpinak umyj, przebierz z brzydkich liści, wytrzyj ręcznikiem kuchennym i posiekaj.

  2. Cebulę i por drobno potnij, po czym zeszklij na oliwie.

  3. Gdy ostygną, wymieszaj je ze szpinakiem, roztrzepanymi jajkami, pokrojoną w kostkę fetą oraz solą i pieprzem.

  4. Do wysmarowanej margaryną brytfanki nałóż połowę ciasta filo. Pokryj je farszem szpinakowym i ponownie rozłóż płaty ciasta.

  5. Na wierzchu rozsmaruj cienką warstwę margaryny i natnij całość na trójkąty.

  6. Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.

  7. Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń