Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do kawki czy herbatki ciastka o wyjątkowym kolorze...
Szpinak rozmrozić i odsączyć, można jeszcze rozdrobnić blenderem.
Piekarnik nagrzać do 190°C.
2 duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odłożyć na bok.
W mniejszej misce wymieszać razem mąkę, sodę i proszek do pieczenia i odłożyć na bok.
Miękkie masło rozmiksować z cukrem. Dodać jajko, szpinak i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę. Dodać połowę ilości mąki zmieszanej z sodą i proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać na wolnych obrotach. Dodać resztę mąki i ponownie wymieszać. Następnie dosypać kawałki czekolady i dobrze wymieszać łyżką.
Gotową masę można nakładać na wyłożoną papierem blachę gałkownicą do lodów lub zwykłą łyżką, pomagając sobie drugą łyżką przy ściąganiu masy formując kuliste kształty. Nie muszą być foremne i gładkie.
Blachę wsunąć do piekarnika nisko ale nie na najniższym poziomie. Piec ok. 10 min aż brzegi ciastek przybiorą rumiany kolor. W połowie tego czasu obrócić blachę.
Po upieczeniu, ciastka zostawić na blaszce do schłodzenia, po czym przełożyć je na ruszt / kratę do piekarnika aby całkiem ostygły.
Przepis dnia
Witajcie!!! Dzisiaj zapraszam Was na ciasteczka, które pięknie będą pasować n...
Odsłon: 7480
Dlaczego warto posiać rukolę? Choćby dlatego, żeby potem móc piec takie cudow...
Odsłon: 3639
Jutro Mikołajki :-). Z tej okazji upiekłam ciasteczka z Rudolfem. Waniliowe,...
Odsłon: 4357
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 781
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 781
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć, można jeszcze rozdrobnić blenderem. Piekarnik nagrzać do 190°C. 2 duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odłożyć na bok. W mniejszej misce wymieszać razem mąkę, sodę i proszek do pieczenia i odłożyć na bok. Miękkie masło rozmiksować z cukrem. Dodać jajko, szpinak i cukier waniliowy. Wszystko dobrze wymieszać na jednolitą masę. Dodać połowę ilości mąki zmieszanej z sodą i proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać na wolnych obrotach. Dodać resztę mąki i ponownie wymieszać. Następnie dosypać kawałki czekolady i dobrze wymieszać łyżką. Gotową masę można nakładać na wyłożoną papierem blachę gałkownicą do lodów lub zwykłą łyżką, pomagając sobie drugą łyżką przy ściąganiu masy formując kuliste kształty. Nie muszą być foremne i gładkie. Blachę wsunąć do piekarnika nisko ale nie na najniższym poziomie. Piec ok. 10 min aż brzegi ciastek przybiorą rumiany kolor. W połowie tego czasu obrócić blachę. Po upieczeniu, ciastka zostawić na blaszce do schłodzenia, po czym przełożyć je na ruszt / kratę do piekarnika aby całkiem ostygły.
Przepisy Desery
Desery
Dietetyczne ciasto
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Dietetyczne ciasto
Przepyszne fit ciasto pod kruszonką
Odsłon: 3
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 691