Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z łazankami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
??Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i pod- smaż na dużym ogniu (około 2 minuty). Wówczas przełóż je do garnka i zalej poło wą bulionu.
Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Gdy zrobią się miękkie, zmiksuj je z wywarem za pomocą blendera.
Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem i cebulą.
Na koniec wymieszaj zupę ze śmietanką i jeszcze chwilę podgrzej. Podawaj z ugotowanymi w międzyczasie łazankami, udekorowaną rozmarynem.Źródło: Telemax