Do góry

Desery Przepis na:

Zupa grzybowa z łazankami

Zupa grzybowa z łazankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z łazankami"

Składniki

  • paczka mrożonych podgrzybków
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 2 l bulionu (grzybowego lub warzywnego)
  • cebula
  • 2 łyżki naturalnego masła
  • pół śmietany kremówki 18%
  • sól kamienna
  • pieprz czarny
  • świeży rozmaryn
  • pół paczki makaronu łazanki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa grzybowa z łazankami

Przygotowanie

  1. ??Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.

  2. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i pod- smaż na dużym ogniu (około 2 minuty). Wówczas przełóż je do garnka i zalej poło wą bulionu.

  3. Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Gdy zrobią się miękkie, zmiksuj je z wywarem za pomocą blendera.

  4. Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem i cebulą.

  5. Na koniec wymieszaj zupę ze śmietanką i jeszcze chwilę podgrzej. Podawaj z ugotowanymi w międzyczasie łazankami, udekorowaną rozmarynem.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń