Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z łazankami"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1612
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1047
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1612
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1047
Składniki
??Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i pod- smaż na dużym ogniu (około 2 minuty). Wówczas przełóż je do garnka i zalej poło wą bulionu.
Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Gdy zrobią się miękkie, zmiksuj je z wywarem za pomocą blendera.
Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem i cebulą.
Na koniec wymieszaj zupę ze śmietanką i jeszcze chwilę podgrzej. Podawaj z ugotowanymi w międzyczasie łazankami, udekorowaną rozmarynem.Źródło: Telemax