Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z łazankami"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 767
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15225
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45815
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 767
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22810
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15225
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45815
Składniki
??Grzyby suszone zalej letnią wodą i mocz 2 godziny.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Dodaj do niej odsączone grzyby i pod- smaż na dużym ogniu (około 2 minuty). Wówczas przełóż je do garnka i zalej poło wą bulionu.
Pozostały bulion zagotuj w drugim garnku i wrzuć mrożone podgrzybki. Gdy zrobią się miękkie, zmiksuj je z wywarem za pomocą blendera.
Dolej grzybowy sos do garnka z bulionem i cebulą.
Na koniec wymieszaj zupę ze śmietanką i jeszcze chwilę podgrzej. Podawaj z ugotowanymi w międzyczasie łazankami, udekorowaną rozmarynem.Źródło: Telemax