Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to "podróba" słynnego sosu śmietanowego podawanego w restauracji "Relaks" w Piaskach koło Lublina. "Podróba" ponieważ słynny szef restauracji Kuba nie chciał przepisu zdradzić obiecując, że zrobi to następnym razem.Z tym sosem podawano w "Relaksie" polędwice wołową i karpia smażonego.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3516
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4288
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74342
Składniki
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dodać śmietanę i podgrzewać mieszając, aż zrobi się „tołpa”. Nadal podgrzewając i mieszając dodawać wodę aż uzyska się sos bez grudek o konsystencji gęstej śmietany. Doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny (6-7 kropel) tak, by zbalansować smak (najlepiej doprawiać małymi dawkami przypraw). Sos doprawić dużą ilością świeżo mielonego pieprzu białego lub czarnego. Sos powinien być dosyć ostry.