Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraki idealne na zimę zarówno na zupę jaki i na surówkę do obiadu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14444
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14444
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Składniki
Buraki paruję ok 4-5 kg w dużym garnku)myjemy w skórce wrzucamy do garnka zalewamy 3/4 wodą gotujemy ok 1 godzinę zostawiamy na noc rano obieramy ze skórki szatkujemy maszynką lub ręcznie na grubych oczkach. Można tez kupić gotowe parowane buraki jak kto woli. Wkładam ok 3/4 słoika dorzucam liść laurowy i ziele angielskie do każdego słoika.
Zalewam buraki wkładam łyżkę i poruszam burakami aby zalewa wszędzie dotarła dolewam zalewę do pełnego słoika. Pasteryzuję ok 5-10 min.