Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne buraki idealne na zimę zarówno na zupę jaki i na surówkę do obiadu
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurk...
Odsłon: 6118
Pewnie każdy tak robi,ale podzielę się swoją wiedzą,ja tak robię od lat bez ż...
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 778
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 778
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 156
Składniki
Buraki paruję ok 4-5 kg w dużym garnku)myjemy w skórce wrzucamy do garnka zalewamy 3/4 wodą gotujemy ok 1 godzinę zostawiamy na noc rano obieramy ze skórki szatkujemy maszynką lub ręcznie na grubych oczkach. Można tez kupić gotowe parowane buraki jak kto woli. Wkładam ok 3/4 słoika dorzucam liść laurowy i ziele angielskie do każdego słoika.
Zalewam buraki wkładam łyżkę i poruszam burakami aby zalewa wszędzie dotarła dolewam zalewę do pełnego słoika. Pasteryzuję ok 5-10 min.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 326
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195