Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na zimowe dni
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5538
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 712
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 109
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10565
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5538
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 712
Składniki
Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka.
Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.