Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na zimowe dni
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 686
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 89
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 263
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 335
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1098
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 686
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 89
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 263
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 335
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1098
Składniki
Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka.
Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.