Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na zimowe dni
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1576
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1332
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1389
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1329
Składniki
Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.
Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka.
Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.