Do góry

Przetwory Przepis na:

Dynia marynowana

Dynia marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 462

Dodano:

Odsłon: 12059

Wspaniała przekąska na zimowe dni

Składniki

  • 1 kg obranej dyni
  • 375 g cukru
  • 250 ml octu
  • 750 ml wody
  • 5 goździków
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dynia marynowana

Przygotowanie

  1. Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.

  2. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka.

  3. Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 01 listopada 2014 też goździki zostawiam dla aromatu, dodaję je też do marynowanych grzybków po 2 sztuki na słoik :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 18 listopada 2013 Izabella77 ja nie odcedzam goździków tylko daję po jednym do każdego słoiczka - dynia jest aromatyczna Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń