Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako iż jestem alergikiem i nie mogę jeść żadnych owoców na surowo zaczęłam je przetwarzać na wszelkie możliwe sposoby. Oto jeden z nich:-)
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 68
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 63
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 80
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 68
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 63
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 80
Składniki
Umytą i obraną dynię oczyścić z pestek oraz luźnego miękiszu i pokrajać na kawałki. Umyte jabłka pokrajać, wymieszać z pokrajaną dynią i rozparować pod przykryciem, a później dusić w odkrytym rondlu przez 30 min. Przetrzeć, dodać cukier i przyprawy i dalej podgrzewać, aż nieco zgęstnieje. Gorący dżem przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć