Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżem, idealny na śniadanie
Porzeczki obrać z gałązek, truskawki odszypułkować. Razem z
żelfixem umieścić w garnku. Wymieszać, zagotować dodać cukier. Zmniejszyć moc palnika i zagotować, gotować przez około kilka minut, na najmniejszej mocypalnika. Koniecznie mieszając od czasudo czasu.
Słoiki wyparzyć (wrzącą wodą lub w piekarniku nagrzanym do
100ºC).
Przelać wrzący dżem, dobrze zakręcić. Odstawić.
Pasteryzacja:
Spory garnek z szerokim dnem wyłożyć ręcznikami kuchennymi. Włożyć
słoiki, jeden obok drugiego, nalać wody i zagotować, doprowadzić do
wrzenia. Zmniejszyć moc palnika, przykryć i gotować około 20 minut. Po
tym czasie słoiki wyjąć i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Dostałam bardzo dużą ilość agrestu , więc tym razem postanowiłam zrobić syrop .
Odsłon: 1936
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 80
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 92
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 140
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1657
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 80
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 92
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 140
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1657
Składniki
Porzeczki obrać z gałązek, truskawki odszypułkować. Razem z żelfixem umieścić w garnku. Wymieszać, zagotować dodać cukier. Zmniejszyć moc palnika i zagotować, gotować przez około kilka minut, na najmniejszej mocypalnika. Koniecznie mieszając od czasudo czasu.
Słoiki wyparzyć (wrzącą wodą lub w piekarniku nagrzanym do 100ºC). Przelać wrzący dżem, dobrze zakręcić. Odstawić.
Pasteryzacja: Spory garnek z szerokim dnem wyłożyć ręcznikami kuchennymi. Włożyć słoiki, jeden obok drugiego, nalać wody i zagotować, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć moc palnika, przykryć i gotować około 20 minut. Po tym czasie słoiki wyjąć i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem rabarbarowy
Przetwory
Dżem truskawkowy przepis babci
Przetwory
Dżem z czarnej porzeczki
Przetwory
Kompot z truskawek na zimę
Dżem rabarbarowy
Chcesz wykorzystać rabarbar do stworzenia przetworu, w którym pozostawisz jeg...
Odsłon: 123
Dżem truskawkowy przepis babci
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych przez wszystkich owoców. Dżem tr...
Odsłon: 144