Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 6234

SMACZNE

Składniki

  • ketchup, 6 łyżek
  • przecier pomidorowy, 3 łyżki
  • vegeta
  • olej
  • Bułka tarta
  • jaka, 2-3
  • grzyby (nalepiej podgrzybki), 1 kg
  • zalewa: woda, 4 szklanki
  • ocet, 1 szklanka
  • cukier, 6 łyżek
  • pierz ziarnisy, 1 łyżka
  • sól
  • ziele angielskie
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Grzyby marynowane

Przygotowanie

  1. podrzybki po wycięciu nóżek należy opanierować w jajku przyprawionym vegetą,solą,pieprzem w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor i układać w słoikach,

  2. z składników przygotować zalewę,gorącą zalewą zalać grzyby,pasteryzować ok.20min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń