Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11684
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1049
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1187
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11684
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1049
Składniki
Grzyby obrać,pokroic i obgotować,żeby były prawie miekkie.Pokroić wg uznania,ale niezbyt drobno,chyba że są małe to oderwać nóżki od kapeluszy.Zalewe zagotować,bez koncentratu.Dodać grzyby i pokrojoną na półplasterki cebule.Pogotowac ok.5 min dodac konc.i gotowac jeszcze ok.10min.Gorace przełożyć do słoików,nie trzeba pasteryzować.Są gotowe do podania od razu,ale jak postoja kilka tygodni to sa jeszcze lepsze.Można użyc pieczarek ale polecam leśne grzyby.Żeby było bardziej efektownie mozna przyrządzic je z samych kapeluszy.