Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zajęło mi kilka sezonów ogórkowych by utworzyć smak idealny dla mnie i mojej rodziny. Po kilku latach okazało się, że smak tych właśnie ogórków kiszonych jest idealny nie tylko dla mojej rodziny :) To już było wielkie uznanie dla mnie :)
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3501
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4271
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74286
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3501
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4271
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74286
Składniki
Na 1 litr zimnej wody wsypuję 1,5 łyżki soli. Wiadomo jeśli jest potrzeba zrobić większą ilość zalewy to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilości składników. Można odrobinę wody zagrzać i rozpuścić w niej sól.
Ogórki upycham w słoiku i dodaję do każdego korzeń chrzanu, kawałek liścia chrzanu, 4-5 ząbków czosnku i sporą część łodygi kopru z częścią kwiatu, liść winogrona. Zalewam to wodą z rozpuszczoną solą i odstawiam do spiżarki. W momencie jak zaczynają się kisić może wyciekać solanka. Dokręcam więc wieczka, czasami nawet dwa razy dziennie