Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zajęło mi kilka sezonów ogórkowych by utworzyć smak idealny dla mnie i mojej rodziny. Po kilku latach okazało się, że smak tych właśnie ogórków kiszonych jest idealny nie tylko dla mojej rodziny :) To już było wielkie uznanie dla mnie :)
Na 1 litr zimnej wody wsypuję 1,5 łyżki soli.
Wiadomo jeśli jest potrzeba zrobić większą ilość zalewy to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilości składników.
Można odrobinę wody zagrzać i rozpuścić w niej sól.
Ogórki upycham w słoiku i dodaję do każdego korzeń chrzanu, kawałek liścia chrzanu, 4-5 ząbków czosnku i sporą część łodygi kopru z częścią kwiatu, liść winogrona. Zalewam to wodą z rozpuszczoną solą i odstawiam do spiżarki.
W momencie jak zaczynają się kisić może wyciekać solanka. Dokręcam więc wieczka, czasami nawet dwa razy dziennie
Mimo że niektórzy uważają że kiszenie ogórków w butelkach po wodzie jest nie...
Odsłon: 29903
Mimo że niektórzy uważają że kiszenie ogórków w butelkach po wodzie jest nie...
Odsłon: 5474
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Składniki
Na 1 litr zimnej wody wsypuję 1,5 łyżki soli. Wiadomo jeśli jest potrzeba zrobić większą ilość zalewy to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilości składników. Można odrobinę wody zagrzać i rozpuścić w niej sól.
Ogórki upycham w słoiku i dodaję do każdego korzeń chrzanu, kawałek liścia chrzanu, 4-5 ząbków czosnku i sporą część łodygi kopru z częścią kwiatu, liść winogrona. Zalewam to wodą z rozpuszczoną solą i odstawiam do spiżarki. W momencie jak zaczynają się kisić może wyciekać solanka. Dokręcam więc wieczka, czasami nawet dwa razy dziennie
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 231
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 252