Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 4612
Dodano: 07.06.2019
Odsłon: 13450
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Na 1 litr zimnej wody wsypuję 1,5 łyżki soli.
Wiadomo jeśli jest potrzeba zrobić większą ilość zalewy to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilości składników.
Można odrobinę wody zagrzać i rozpuścić w niej sól.
Ogórki upycham w słoiku i dodaję do każdego korzeń chrzanu, kawałek liścia chrzanu, 4-5 ząbków czosnku i sporą część łodygi kopru z częścią kwiatu, liść winogrona. Zalewam to wodą z rozpuszczoną solą i odstawiam do spiżarki.
W momencie jak zaczynają się kisić może wyciekać solanka. Dokręcam więc wieczka, czasami nawet dwa razy dziennie
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 14 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha! ogorkow nie zabraknie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 13 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Niezły zapas ogórków:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 09 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
Cudowne!Podkradam słoiczek :))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 08 czerwca 2019Zgłoś do usunięcia
zawsze i wszędzie ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz