Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zajęło mi kilka sezonów ogórkowych by utworzyć smak idealny dla mnie i mojej rodziny. Po kilku latach okazało się, że smak tych właśnie ogórków kiszonych jest idealny nie tylko dla mojej rodziny :) To już było wielkie uznanie dla mnie :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Na 1 litr zimnej wody wsypuję 1,5 łyżki soli. Wiadomo jeśli jest potrzeba zrobić większą ilość zalewy to proporcjonalnie trzeba zwiększyć ilości składników. Można odrobinę wody zagrzać i rozpuścić w niej sól.
Ogórki upycham w słoiku i dodaję do każdego korzeń chrzanu, kawałek liścia chrzanu, 4-5 ząbków czosnku i sporą część łodygi kopru z częścią kwiatu, liść winogrona. Zalewam to wodą z rozpuszczoną solą i odstawiam do spiżarki. W momencie jak zaczynają się kisić może wyciekać solanka. Dokręcam więc wieczka, czasami nawet dwa razy dziennie