Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do porannych tostow, do herbatki, do piernika ... miodzio :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2787
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1314
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 766
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 110
Składniki
Owoce wrzucic do wrzacej wody, gotowac 3 minuty, odcedzic i przelozyc do wody z lodem. Obsuszyc na sciereczce, usunac skorke i pestki, przekroic na polowki. Odjac 30 dkg owocow i zmiksowac, reszte pokroic w kostke. Zmiksowane owoce przelozyc do garnka, dodac cukier i zagotowac. Wlac likier i wrzucic reszte owocow, powolutku gotowac az zgestnieje. Goraca konfiture przelozyc do niewielkich sloiczkow, zamknac i przykryc kocem az ostygna.