Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do porannych tostow, do herbatki, do piernika ... miodzio :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414375
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414375
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Składniki
Owoce wrzucic do wrzacej wody, gotowac 3 minuty, odcedzic i przelozyc do wody z lodem. Obsuszyc na sciereczce, usunac skorke i pestki, przekroic na polowki. Odjac 30 dkg owocow i zmiksowac, reszte pokroic w kostke. Zmiksowane owoce przelozyc do garnka, dodac cukier i zagotowac. Wlac likier i wrzucic reszte owocow, powolutku gotowac az zgestnieje. Goraca konfiture przelozyc do niewielkich sloiczkow, zamknac i przykryc kocem az ostygna.