Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do porannych tostow, do herbatki, do piernika ... miodzio :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Owoce wrzucic do wrzacej wody, gotowac 3 minuty, odcedzic i przelozyc do wody z lodem. Obsuszyc na sciereczce, usunac skorke i pestki, przekroic na polowki. Odjac 30 dkg owocow i zmiksowac, reszte pokroic w kostke. Zmiksowane owoce przelozyc do garnka, dodac cukier i zagotowac. Wlac likier i wrzucic reszte owocow, powolutku gotowac az zgestnieje. Goraca konfiture przelozyc do niewielkich sloiczkow, zamknac i przykryc kocem az ostygna.