Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ogóreczki - świetne jako zakąska, smakują zwłaszcza panom do wódeczki ;)
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 43
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 31
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208972
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić w paski lub większą kostkę. Na zdjęciu ogórki pokrojone w paski. Do słoików wrzucić po 1-3 szt. ziela i po 1 listku laurowym. Zapakować ogórki.
Przygotować zalewę: 1 litr wody + ocet + sól + cukier + musztarda wymieszać i zagotować. Odstawić aż ostygnie.
Przestudzoną zalewą zalać przygotowane wcześniej w słoikach ogórki. Słoiki gotować ok. 10 minut. SMACZNEGO !