Do góry

Przetwory Przepis na:

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 3976

Każdy, kto lubi czosnek, pokocha tę roślinę! Niezwykle aromatyczna, a mimo to nie pozostawia zapachu w ustach, tak charakterystycznego właśnie dla czosnku. Po makaronie z tym własnie pesto można więc spokojnie się całować:)

Składniki

  • 1 duży pęczek czosnku niedźwiedziego (ok. 100g)
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 60 g orzeszków pini
  • 60 g parmezanu
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pesto z czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie

  1. Orzeszki pini uprażyć na suchej patelni.

  2. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.

  3. Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera i blendować do uzyskania gładkiej masy.<br />

  4. Doprawić wedle upodobań solą i pieprzem.

  5. Przełożyć do słoiczna, zalać wierzch oliwą z oliwek i przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń