Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode liście marchewki w smaku są raczej pikantne i lekko gorzkawe. W połączeniu z chili, parmezanem i pestkami dyni tworzą pyszne i wartościowe pesto, które ja dodaję do makaronów, lub smaruję nim świeży chleb z masełkiem. Mniam!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Składniki
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
Wszystkie składniki umieścić w misie malaksera i blendować do uzyskania gładkiej, gęstej masy.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do słoika i zalać wierzch oliwą z oliwek lub olejem. Trzymać w lodówce.