Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2779
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
obrać, przepołowić usunąć ziarna miąższ pokroić w kostkę ułożyć ciasno w przegotowanych słoikach roztwór octu z cukrem zagotować z obrać pokroić w drobną kostkę z sciąć spiralnie skórkę z połowy owocu wycisnąć sok z cytryny powyższe składniki wraz z włożyc do wody z octem zagotować krótko pogotować (cukier powinien się całkowicie rozpuścić) skórkę cytryny wyjąć z ostudzonego roztworu płynem zalać melony słoik zamknąć czas wekowania: 30 minut w 90*C