Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane rzodkiewki można spożywać już na drugi dzień po przygotowaniu. Nadają się do sałatek, surówek oraz jako dodatek do wędlin, pasztetów czy tez kanapek. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kiełbasek czy kaszanki z grilla :)
Wodę z octem i cukrem zagotować i odstawić do wystygnięcia.
Rzodkiewki umyć, pokroić w grubsze plasterki, zasypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut. Odsączyć z soku i zalać zaprawą octową. Wstawić pod przykryciem do lodówki i na drugi dzień są gotowe do spożycia. Można również napełnić rzodkiewkami słoik i pasteryzować 15 minut.
Wiosenna, szybka, zdrowa i smaczna sałatka... na śniadanie i do obiadu.
Odsłon: 16632
Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów przechowywania żywności znany ludz...
Odsłon: 2233
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 334
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 334
Składniki
Wodę z octem i cukrem zagotować i odstawić do wystygnięcia.
Rzodkiewki umyć, pokroić w grubsze plasterki, zasypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut. Odsączyć z soku i zalać zaprawą octową. Wstawić pod przykryciem do lodówki i na drugi dzień są gotowe do spożycia. Można również napełnić rzodkiewkami słoik i pasteryzować 15 minut.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Keczup z cukinii
Przetwory
Cukinia z miodem i rozmarynem na zimę do słoików
Przetwory
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej.
Przetwory
Botwinka na zimę w słoikach
Keczup z cukinii
Genialny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii. Smak domowego keczupu moż...
Odsłon: 266
Cukinia z miodem i rozmarynem na zimę do słoików
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 427