Do góry

Przetwory Przepis na:

Rzodkiewki w zaprawie

Rzodkiewki w zaprawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 1423

Dodano:

Odsłon: 364

Tak przygotowane rzodkiewki można spożywać już na drugi dzień po przygotowaniu. Nadają się do sałatek, surówek oraz jako dodatek do wędlin, pasztetów czy tez kanapek.

Składniki

  • 2 pęczki rzodkiewki ( 300 g )
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki octu spiryusowego
  • 1/4 szklanki wody
  • 4 łyżki cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rzodkiewki w zaprawie

Przygotowanie

  1. Wodę z octem i cukrem zagotować i odstawić do wystygnięcia.


  2. Rzodkiewki umyć, pokroić w grubsze plasterki, zasypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut. Odsączyć z soku i zalać zaprawą octową. Wstawić pod przykryciem do lodówki i na drugi dzień są gotowe do spożycia. Można również napełnić rzodkiewkami słoik i pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń