Do góry

Przetwory Przepis na:

Salatka jarzynowa

Salatka jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1652

Dodano:

Odsłon: 9718

super dodatek do obiadow na zimowa pore

Składniki

  • zielone, nieobrane ogorki, 2 kg
  • cebula, 0, 25 kg
  • marchewka, 12 dkg
  • czosnek, pol glowki
  • sol, 4 lyzeczki
  • cukier, 0,5 szklanki
  • ocet winny, 0,5 szklanki
  • olej, 0,5 szklanki
  • zielona pietruszka, peczek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Salatka jarzynowa

Przygotowanie

  1. ogorki zetrzec na plastry, marchew na grubej tarce, czosnek i pietruszke posiekac. Wszystko razem wymieszac i odstawic na 3 godziny, zeby sie przegryzlo. Po tym czasie jeszcze doprawic octem i sola. Wlozyc do wyparzonych sloikow i zagotowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń