Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko kwaśna sałatka za zime
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1504
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6033
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8901
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1504
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6033
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8901
Składniki
ogórki obrać i zszatkować na szatkownicy na cienkie plastry marchewkę obrać i zetrzeć na grube wiórki cebule obrać , przekroić na pól i zszatkować na cienkie plastry wyparzamy słoiki i nakrętki do słoika wkładamy: liść selera, liść kopru i 3 ziela angielskie
warzywa umieścić w większym garnku dodać sól, cukier, ocet i olej i dokładnie wymieszać. zagotować od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 15 min od czasu do czasu mieszając. składniki mają tylko zmięknąć, nie rozgotować się.
do przygotowanych wcześniej słoików wkładamy ścisło gorącą sałatkę z powstałą zalewą
pasteryzować w garnku z gorącą wodą ale nie gotującą się. do momentu uwypuklenia się wieczek wyjąć postawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.