Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko kwaśna sałatka za zime
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2387
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1520
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3666
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1401
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2387
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1520
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 552
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3666
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1401
Składniki
ogórki obrać i zszatkować na szatkownicy na cienkie plastry marchewkę obrać i zetrzeć na grube wiórki cebule obrać , przekroić na pól i zszatkować na cienkie plastry wyparzamy słoiki i nakrętki do słoika wkładamy: liść selera, liść kopru i 3 ziela angielskie
warzywa umieścić w większym garnku dodać sól, cukier, ocet i olej i dokładnie wymieszać. zagotować od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 15 min od czasu do czasu mieszając. składniki mają tylko zmięknąć, nie rozgotować się.
do przygotowanych wcześniej słoików wkładamy ścisło gorącą sałatkę z powstałą zalewą
pasteryzować w garnku z gorącą wodą ale nie gotującą się. do momentu uwypuklenia się wieczek wyjąć postawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.