Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko kwaśna sałatka za zime
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 33
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2070
Polecam.
Odsłon: 416
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 623
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 33
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2070
Polecam.
Odsłon: 416
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 623
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1973
Składniki
ogórki obrać i zszatkować na szatkownicy na cienkie plastry marchewkę obrać i zetrzeć na grube wiórki cebule obrać , przekroić na pól i zszatkować na cienkie plastry wyparzamy słoiki i nakrętki do słoika wkładamy: liść selera, liść kopru i 3 ziela angielskie
warzywa umieścić w większym garnku dodać sól, cukier, ocet i olej i dokładnie wymieszać. zagotować od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 15 min od czasu do czasu mieszając. składniki mają tylko zmięknąć, nie rozgotować się.
do przygotowanych wcześniej słoików wkładamy ścisło gorącą sałatkę z powstałą zalewą
pasteryzować w garnku z gorącą wodą ale nie gotującą się. do momentu uwypuklenia się wieczek wyjąć postawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.