Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodko kwaśna sałatka za zime
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 204
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 915
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4014
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20080
Składniki
ogórki obrać i zszatkować na szatkownicy na cienkie plastry marchewkę obrać i zetrzeć na grube wiórki cebule obrać , przekroić na pól i zszatkować na cienkie plastry wyparzamy słoiki i nakrętki do słoika wkładamy: liść selera, liść kopru i 3 ziela angielskie
warzywa umieścić w większym garnku dodać sól, cukier, ocet i olej i dokładnie wymieszać. zagotować od momentu zagotowania gotować na wolnym ogniu 15 min od czasu do czasu mieszając. składniki mają tylko zmięknąć, nie rozgotować się.
do przygotowanych wcześniej słoików wkładamy ścisło gorącą sałatkę z powstałą zalewą
pasteryzować w garnku z gorącą wodą ale nie gotującą się. do momentu uwypuklenia się wieczek wyjąć postawić do góry dnem do momentu wystygnięcia.