Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy smalec, jaki zrobiłem, nowa metoda tworzenia (blendowanie) spowodowało równomierne rozłożenie składników.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15258
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4907
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8994
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17620
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15258
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4907
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8994
Składniki
Mięso opłukać pod bieżącą wodą i starannie osączyć.
Usunąć żyły, błony i chrząstki.
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę.
Smażyć przez 30 min.
Cebulę, czosnek i jabłko obrać i poszatkować.
Na osobnej patelni smażyć na oleju Cebulę, czosnek i jabłko przez około 15 min, następnie przełożyć do innego naczynia do czasu ostygnięcia po tym należy to wszystko zblendować wraz z przyprawami (opcjonalnie z ogórkiem).
Dodajemy po 30 minutach do mięsa naszą zblendowaną masę i opcjonalnie smalec.
Mieszamy wszystko co parę minut i tak jeszcze smażymy/gotujemy 10-20 min.
Po tym czasie wyłączamy nasz smalec i czekamy około 15 min, następnie przelewamy małą chochelką do słoiczków smalec.