Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy smalec, jaki zrobiłem, nowa metoda tworzenia (blendowanie) spowodowało równomierne rozłożenie składników.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30896
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1128
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30896
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1128
Składniki
Mięso opłukać pod bieżącą wodą i starannie osączyć.
Usunąć żyły, błony i chrząstki.
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę.
Smażyć przez 30 min.
Cebulę, czosnek i jabłko obrać i poszatkować.
Na osobnej patelni smażyć na oleju Cebulę, czosnek i jabłko przez około 15 min, następnie przełożyć do innego naczynia do czasu ostygnięcia po tym należy to wszystko zblendować wraz z przyprawami (opcjonalnie z ogórkiem).
Dodajemy po 30 minutach do mięsa naszą zblendowaną masę i opcjonalnie smalec.
Mieszamy wszystko co parę minut i tak jeszcze smażymy/gotujemy 10-20 min.
Po tym czasie wyłączamy nasz smalec i czekamy około 15 min, następnie przelewamy małą chochelką do słoiczków smalec.