Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały napój na upalne dni, a także na zimę . Troszkę soku do szklanki uzupełniamy woda mineralną i napój gotowy
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2113
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1245
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 55
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 67
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 64
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2113
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1245
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 55
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 67
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 64
Składniki
Gałązki mięty umyć i włożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce.
Jak wystygnie odcedzić i do wywaru dodać cukier i kwasek lub sok z cytryny. Gotować jeszcze 40 minut i gorący sok przelać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i ustawić do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzacji soku.<br /> <br /> <br />