Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9
Dodano: 07.06.2009
Odsłon: 23783
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Filet umyć, natrzeć przyprawą gyros i usmażyć (w całości, nie kroić!) na na niedużej ilości oliwy (ale najlepszy jest filet grillowany). Ostudzić i pokroić w paski lub kostkę.
W misce (najlepiej szklanej-sałatka efektownie wygląda) układamy kolejne warstwy: krojoną kapustę pekińską, pokrojony w plasterki ogórek, kukurydzę, krojony filet z kurczaka, pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Całość wieńczymy krojonymi w "półksiężyce" pomidorami.
Przygotowujemy sos: mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, dodajemy siekany drobno czosnek (może być wyciśnięty), doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy przebijając się przez wszystkie warstwy, polewamy na talerzu sosem. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)