Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla smakoszy, efektownie wygląda - zachwycisz gości wyglądem i smakiem!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 585
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1539
Składniki
Filet umyć, natrzeć przyprawą gyros i usmażyć (w całości, nie kroić!) na na niedużej ilości oliwy (ale najlepszy jest filet grillowany). Ostudzić i pokroić w paski lub kostkę.
W misce (najlepiej szklanej-sałatka efektownie wygląda) układamy kolejne warstwy: krojoną kapustę pekińską, pokrojony w plasterki ogórek, kukurydzę, krojony filet z kurczaka, pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Całość wieńczymy krojonymi w "półksiężyce" pomidorami.
Przygotowujemy sos: mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, dodajemy siekany drobno czosnek (może być wyciśnięty), doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy przebijając się przez wszystkie warstwy, polewamy na talerzu sosem. SMACZNEGO!