Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla smakoszy, efektownie wygląda - zachwycisz gości wyglądem i smakiem!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Filet umyć, natrzeć przyprawą gyros i usmażyć (w całości, nie kroić!) na na niedużej ilości oliwy (ale najlepszy jest filet grillowany). Ostudzić i pokroić w paski lub kostkę.
W misce (najlepiej szklanej-sałatka efektownie wygląda) układamy kolejne warstwy: krojoną kapustę pekińską, pokrojony w plasterki ogórek, kukurydzę, krojony filet z kurczaka, pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Całość wieńczymy krojonymi w "półksiężyce" pomidorami.
Przygotowujemy sos: mieszamy majonez z jogurtem naturalnym, dodajemy siekany drobno czosnek (może być wyciśnięty), doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy przebijając się przez wszystkie warstwy, polewamy na talerzu sosem. SMACZNEGO!