Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie.smaczne,troszke pikantne ;)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1493
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1699
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1493
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1699
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 63
Składniki
Przygotowanie
W rondelku przesmazyc pokrojona cebule,czosnek,imbir.Nast dodac marchewka pokrojona w plasterki,ale poprzednio usunac slodki miaz.Ugotowac ryz bez soli,(przelac przez sitko i pozostawic do okapania)W innym garnuszku gotowac piers,tak dlugo az bedzie mozna kawalki rozdzielac widelcem,
Wrzucic marchewke do cebuli ,dodac mrozony groszek,Dusic to az marchew bedzie miekka.Nast wrzucic do tego pokrojona widelcem piers.Do rondelka wlac troszke oleju i wbic jajko ,szybko mieszac.Wlac to do reszty.
Wrzucic ugotowany ryz do zasmazki ,wsypac 1lyzeczke soli,pieprz(bardzo duzo,pieprz daje ten superowy smak).Deliktanie wymieszac uwazajac zeby ryz sie nie zepsul.