Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka witaminowa może stanowić samodzielne danie, jest przy tym niskokalorycznym źródłem witamin, szczególnie jeśli przyrządza się ją z sosem winegret lub tylko z oliwą. ;-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 940
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23079
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15500
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 940
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23079
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15500
Składniki
Składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć, po czym podzielić na trzy części. Sałaty umyć, podzielić na listki, osuszyć. Wszystkie warzywa starannie oczyścić i umyć.
Pieczarki, kalarepę, pół ogórka pokroić na plasterki, wymieszać z roszponką i częścią sosu.
Papryki pokroić na krążki, seler naciowy na kawałki, resztę ogórka na plasterki, wymieszać z endywią, zalać drugą częścią sosu.
Marchew i rzodkiewki pokroić w plasterki, dymkę w ósemki, wymieszać z sałatą lodową i resztą sosu. Sałaty odstawić na 15-20 minut, a następnie podawać ułożone razem w misce lub naczyniu z przegródkami. RADA: Sos winegret można wzbogacić dodając do niego odrobinę ziół prowansalskich lub musztardy.