Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka witaminowa może stanowić samodzielne danie, jest przy tym niskokalorycznym źródłem witamin, szczególnie jeśli przyrządza się ją z sosem winegret lub tylko z oliwą. ;-)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1262
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 841
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 180
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 251
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1262
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 841
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 180
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 251
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 355
Składniki
Składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć, po czym podzielić na trzy części. Sałaty umyć, podzielić na listki, osuszyć. Wszystkie warzywa starannie oczyścić i umyć.
Pieczarki, kalarepę, pół ogórka pokroić na plasterki, wymieszać z roszponką i częścią sosu.
Papryki pokroić na krążki, seler naciowy na kawałki, resztę ogórka na plasterki, wymieszać z endywią, zalać drugą częścią sosu.
Marchew i rzodkiewki pokroić w plasterki, dymkę w ósemki, wymieszać z sałatą lodową i resztą sosu. Sałaty odstawić na 15-20 minut, a następnie podawać ułożone razem w misce lub naczyniu z przegródkami. RADA: Sos winegret można wzbogacić dodając do niego odrobinę ziół prowansalskich lub musztardy.