Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka witaminowa może stanowić samodzielne danie, jest przy tym niskokalorycznym źródłem witamin, szczególnie jeśli przyrządza się ją z sosem winegret lub tylko z oliwą. ;-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 401
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 693
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 401
Składniki
Składniki sosu dokładnie ze sobą połączyć, po czym podzielić na trzy części. Sałaty umyć, podzielić na listki, osuszyć. Wszystkie warzywa starannie oczyścić i umyć.
Pieczarki, kalarepę, pół ogórka pokroić na plasterki, wymieszać z roszponką i częścią sosu.
Papryki pokroić na krążki, seler naciowy na kawałki, resztę ogórka na plasterki, wymieszać z endywią, zalać drugą częścią sosu.
Marchew i rzodkiewki pokroić w plasterki, dymkę w ósemki, wymieszać z sałatą lodową i resztą sosu. Sałaty odstawić na 15-20 minut, a następnie podawać ułożone razem w misce lub naczyniu z przegródkami. RADA: Sos winegret można wzbogacić dodając do niego odrobinę ziół prowansalskich lub musztardy.