Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1
Dodano: 28.09.2008
Odsłon: 3850
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i lekko solimy. Następnie paprykę również w kostkę (nieco wiekszą niż cebule) i wrzucamy do cebulki. Umyty koperek drobno siekamy i równiez cyk do cebuli z papryką. Odcedzoną kukurydze mozna również od razu wsypac do podanych wyżej składników. No i naważniejszy kalafior. Myjemy go, odcinając z dużych gałązek same te "różyczki" (kwiatuszki) i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Czas gotowania kalafiora zalezy od upodobania smakosza. Zasadą jest, że powinnien byc lekko twary. Ja gotuje dłuższą chwilkę od zagoptowania. Można dłużej. Odcedzamy kalafior, studzimy i wrzucmy do pozostałych składników. Sporo majonezu i troche pieprzu. Mieszamy i zajadamy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)