Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, której by ta sałatka nie smakowała ! ! !
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i lekko solimy. Następnie paprykę również w kostkę (nieco wiekszą niż cebule) i wrzucamy do cebulki. Umyty koperek drobno siekamy i równiez cyk do cebuli z papryką. Odcedzoną kukurydze mozna również od razu wsypac do podanych wyżej składników. No i naważniejszy kalafior. Myjemy go, odcinając z dużych gałązek same te "różyczki" (kwiatuszki) i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Czas gotowania kalafiora zalezy od upodobania smakosza. Zasadą jest, że powinnien byc lekko twary. Ja gotuje dłuższą chwilkę od zagoptowania. Można dłużej. Odcedzamy kalafior, studzimy i wrzucmy do pozostałych składników. Sporo majonezu i troche pieprzu. Mieszamy i zajadamy.