Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, której by ta sałatka nie smakowała ! ! !
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1426
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 384
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4442
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1426
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 384
Składniki
Cebulkę drobno kroimy w kostkę i lekko solimy. Następnie paprykę również w kostkę (nieco wiekszą niż cebule) i wrzucamy do cebulki. Umyty koperek drobno siekamy i równiez cyk do cebuli z papryką. Odcedzoną kukurydze mozna również od razu wsypac do podanych wyżej składników. No i naważniejszy kalafior. Myjemy go, odcinając z dużych gałązek same te "różyczki" (kwiatuszki) i wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Czas gotowania kalafiora zalezy od upodobania smakosza. Zasadą jest, że powinnien byc lekko twary. Ja gotuje dłuższą chwilkę od zagoptowania. Można dłużej. Odcedzamy kalafior, studzimy i wrzucmy do pozostałych składników. Sporo majonezu i troche pieprzu. Mieszamy i zajadamy.