Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, tania i bardzo smaczna sałatka do pieczywa. Mało kalorii.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31342
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31342
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Plasterki mortadeli pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę w drobną kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem na sitku. Wymieszać z mortadelą w misce. Przygotować sos tak jak jest w przepisie na torebce (myślę, że do tej ilości składników wystarczy pół torebki). Gotowy sos wlać do sałatki. Skropić kilkoma kroplami przyprawy w płynie maggi. Całosć wymieszać. Można dosolić i dopieprzyć wg uznania, ale należy wcześniej spróbować, ponieważ przyprawy są dość słone. Sałatka jest gotowa do jedzenia z pieczywem. Lepiej smakuje, kiedy się wstawi na pół godziny do lodówki, ale ja nie moge wytrzymać i zajadam od razu :)