Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, tania i bardzo smaczna sałatka do pieczywa. Mało kalorii.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Plasterki mortadeli pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę w drobną kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem na sitku. Wymieszać z mortadelą w misce. Przygotować sos tak jak jest w przepisie na torebce (myślę, że do tej ilości składników wystarczy pół torebki). Gotowy sos wlać do sałatki. Skropić kilkoma kroplami przyprawy w płynie maggi. Całosć wymieszać. Można dosolić i dopieprzyć wg uznania, ale należy wcześniej spróbować, ponieważ przyprawy są dość słone. Sałatka jest gotowa do jedzenia z pieczywem. Lepiej smakuje, kiedy się wstawi na pół godziny do lodówki, ale ja nie moge wytrzymać i zajadam od razu :)