Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, tania i bardzo smaczna sałatka do pieczywa. Mało kalorii.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28546
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28546
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Plasterki mortadeli pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę w drobną kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem na sitku. Wymieszać z mortadelą w misce. Przygotować sos tak jak jest w przepisie na torebce (myślę, że do tej ilości składników wystarczy pół torebki). Gotowy sos wlać do sałatki. Skropić kilkoma kroplami przyprawy w płynie maggi. Całosć wymieszać. Można dosolić i dopieprzyć wg uznania, ale należy wcześniej spróbować, ponieważ przyprawy są dość słone. Sałatka jest gotowa do jedzenia z pieczywem. Lepiej smakuje, kiedy się wstawi na pół godziny do lodówki, ale ja nie moge wytrzymać i zajadam od razu :)