Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu Smakuje każdemu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1217
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2896
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 993
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1217
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2896
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 993
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Składniki
Piersi pokrój w kostkę. Przypraw przyprawą KEBAB GYROS i wstaw do lodówki na ok 0,5h. Po tym czasie rozgrzej olej na patelni i smaż piersi do momentu, aż będą upieczone i nabiorą ładnego koloru. Wystudź
Sałatkę układaj według warstw: ( od spodu) [każdą następna warstwę układaj tak, aby przykryć poprzednią]
kapusta pekińska ( tyle, żeby zakryć dno)
ogórki pokrojone z kosteczkę wymieszane z kukurydzą (aby zakryć kapustę)
piersi +cebula
sos majonezowy (majonez + jogurt naturalny) w stosunku 4:3 aby przykryć całe mięso
kapustę pekińską
ogórki+kukurydza
papryka w kosteczkę
piersi
cebula w kosteczkę
ketchup (ma przykryć całe mięso)
na koniec dajemy kapustę pekińską
SMACZNEGO. Sałatka powinna poleżeć parę godzin w lodówce;wce, żeby była dobra. Nie podawać od razu ponieważ wszystkie smaki muszą się "przegryźć"