Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk z dodatkiem kukurydzy, jaj i żółtego sera, okraszony delikatnym sosem czosnkowym.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 41
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 322
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 87
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 41
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 322
Składniki
1. Tuńczyka odcedzić z zalewy, przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z rozdrobnionym tuńczykiem. Wyłożyć na dno salaterki. 2. Kukurydzę odcedzić, wysypać na tuńczyka. 3. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić w kostkę. Wyłożyć na kukurydzę. 4. Na jajka można dodać świeży szpinak. Ale też świetnie smakuje w wersji bez szpinaku. W zależności od upodobań ;) 5. Przygotować sos czosnkowy: wymieszać pół na pół jogurt naturalny z majonezem (ja dałam małe opakowanie jogurtu i 2 duże łyżki majonezu). Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. 6. Przygotowanym sosem polać dotychczas wyłożone warstwy. 7. Ser żółty zetrzeć na tarce. Posypać po wierzchu sałatki. Gotowe :) Ja sałatkę robię warstwowo, ale również można wymieszać wszystkie składniki razem.