Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9838
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9838
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2471
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1616
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 588
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3759
Składniki
Margarynę rozpuść na małym ogniu, ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlej margarynę i aromat waniliowy. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zmiksuj. Do natłuszczonej, wysypanej bułką keksówki kładź na przemian porcję białego i ciemnego ciasta. Piecz babkę ok. godziny w 175°C. Przestudź, wyjmij z formy, ozdób polewą i ulubionymi bakaliami.
70 min • Porcja 245 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Teresa Kropidłowska z Łąga</strong>Źródło: Kobieta i życie