Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1679
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16534
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6642
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14425
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1679
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16534
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6642
Składniki
Margarynę rozpuść na małym ogniu, ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlej margarynę i aromat waniliowy. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zmiksuj. Do natłuszczonej, wysypanej bułką keksówki kładź na przemian porcję białego i ciemnego ciasta. Piecz babkę ok. godziny w 175°C. Przestudź, wyjmij z formy, ozdób polewą i ulubionymi bakaliami.
70 min • Porcja 245 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Teresa Kropidłowska z Łąga</strong>Źródło: Kobieta i życie