Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa"
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 745
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 111
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3028
Buraki mają wiele wspaniałych właściwości. Tym razem podane są ze wspaniałym...
Odsłon: 745
W jesiennej kuchni nie może zabraknąć grzybów. Tym razem kurki znalazły się w...
Odsłon: 111
Dzisiaj danie stosowne do zapowiadanej temperatury. Sałatka grecka jest bardz...
Odsłon: 3028
Składniki
Margarynę rozpuść na małym ogniu, ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlej margarynę i aromat waniliowy. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zmiksuj. Do natłuszczonej, wysypanej bułką keksówki kładź na przemian porcję białego i ciemnego ciasta. Piecz babkę ok. godziny w 175°C. Przestudź, wyjmij z formy, ozdób polewą i ulubionymi bakaliami.
70 min • Porcja 245 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Teresa Kropidłowska z Łąga</strong>Źródło: Kobieta i życie