Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1696
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1718
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1696
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1496
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1718
Składniki
Margarynę rozpuść na małym ogniu, ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlej margarynę i aromat waniliowy. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zmiksuj. Do natłuszczonej, wysypanej bułką keksówki kładź na przemian porcję białego i ciemnego ciasta. Piecz babkę ok. godziny w 175°C. Przestudź, wyjmij z formy, ozdób polewą i ulubionymi bakaliami.
70 min • Porcja 245 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Teresa Kropidłowska z Łąga</strong>Źródło: Kobieta i życie