Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5834
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101355
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5831
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5834
Składniki
Margarynę rozpuść na małym ogniu, ostudź. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlej margarynę i aromat waniliowy. Wymieszaj.
Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao, zmiksuj. Do natłuszczonej, wysypanej bułką keksówki kładź na przemian porcję białego i ciemnego ciasta. Piecz babkę ok. godziny w 175°C. Przestudź, wyjmij z formy, ozdób polewą i ulubionymi bakaliami.
70 min • Porcja 245 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12 porcji.
<strong>Teresa Kropidłowska z Łąga</strong>Źródło: Kobieta i życie