Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Beza z ajerkoniakiem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424890
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder, ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Gęstą, lśniącą pianę rozsmaruj na papierze do pieczenia. Piecz 15 min w 180°C. Temp. obniż do minimum, uchyl drzwiczki. Piecz półtorej godziny. Wyłącz piekarnik, ostudź.
Krem: żelatynę namocz w mleku, rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, zmiksuj z ajerkoniakiem i żelatyną. Krem schłodź.
Masa: mleko, cukier i masło rozpuść. Dodaj orzechy, smaż, aż płyn odparuje. Ostudź. Bezę posmaruj masą, kremem, posyp orzechami, skrop ajerkoniakiem.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8. cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie