Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Beza z ajerkoniakiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100681
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Beza: białka ubij z solą, dodając cukier puder, ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Gęstą, lśniącą pianę rozsmaruj na papierze do pieczenia. Piecz 15 min w 180°C. Temp. obniż do minimum, uchyl drzwiczki. Piecz półtorej godziny. Wyłącz piekarnik, ostudź.
Krem: żelatynę namocz w mleku, rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, zmiksuj z ajerkoniakiem i żelatyną. Krem schłodź.
Masa: mleko, cukier i masło rozpuść. Dodaj orzechy, smaż, aż płyn odparuje. Ostudź. Bezę posmaruj masą, kremem, posyp orzechami, skrop ajerkoniakiem.
czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8. cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie