Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6453
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114891
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6453
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114891
Składniki
Mąkę wsyp do miski i dodaj płatki dobrze schłodzonego masła, cukier puder i jajko.Energicznie wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij krążki o średnicy 8 cm.Roztrzep drugie jajko posmaruj nim krążki ciasta.Na każdym ułóż łyżeczkę powideł, posyp odrobiną orzechów i sklej brzegi.Ułóż pierożki na dwóch natłuszczonych blachach, posyp resztą orzechów.Piec ok 15 min.