Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 32
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 158
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 141
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 136
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 32
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 158
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 141
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 39
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę wsyp do miski i dodaj płatki dobrze schłodzonego masła, cukier puder i jajko.Energicznie wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij krążki o średnicy 8 cm.Roztrzep drugie jajko posmaruj nim krążki ciasta.Na każdym ułóż łyżeczkę powideł, posyp odrobiną orzechów i sklej brzegi.Ułóż pierożki na dwóch natłuszczonych blachach, posyp resztą orzechów.Piec ok 15 min.