Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka orzechowe ule"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1459
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1167
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1313
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 934
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1459
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1167
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1313
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 934
Składniki
To jedne z nielicznych ciastek, które uwielbia moja rodzina. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Orzechy zmiel. Dodaj cukier puder i białka, dokładnie utrzyj. Masą napełnij foremki (np. w kształcie uli), w środku zrób dziurkę na nadzienie.
Nadzienie: masło utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem. Wlej spirytus, wymieszaj. Napełnij orzechowe skorupki. Przykryj kawałkiem wafla. Schłodź.
Takie ule możemy przygotować także z orzechów laskowych, nerkowców czy pistacji.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie