Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka orzechowe ule"
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 649
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 649
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Składniki
To jedne z nielicznych ciastek, które uwielbia moja rodzina. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Orzechy zmiel. Dodaj cukier puder i białka, dokładnie utrzyj. Masą napełnij foremki (np. w kształcie uli), w środku zrób dziurkę na nadzienie.
Nadzienie: masło utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem. Wlej spirytus, wymieszaj. Napełnij orzechowe skorupki. Przykryj kawałkiem wafla. Schłodź.
Takie ule możemy przygotować także z orzechów laskowych, nerkowców czy pistacji.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie