Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka orzechowe ule"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2079
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5524
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5543
Składniki
To jedne z nielicznych ciastek, które uwielbia moja rodzina. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Orzechy zmiel. Dodaj cukier puder i białka, dokładnie utrzyj. Masą napełnij foremki (np. w kształcie uli), w środku zrób dziurkę na nadzienie.
Nadzienie: masło utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem. Wlej spirytus, wymieszaj. Napełnij orzechowe skorupki. Przykryj kawałkiem wafla. Schłodź.
Takie ule możemy przygotować także z orzechów laskowych, nerkowców czy pistacji.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie