Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto chałwowe"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35671
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35671
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5996
        
        Składniki
Zagotuj 1,5 szkl. mleka. Resztę mleka zmiksuj z jajkami, mąkami i cukrem. Wlej do mleka. Zimny budyń utrzyj z masłem i chałwą.
Nasącz blaty. Posmaruj je konfiturą i kremem, złóż razem. Wierzchni blat polej polewą. Schłodź.
<strong>Porcje 15. 60 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 369 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie